23 jaar opdrachtgevers

Grafische vormgeving van:

VERPAKKINGEN (PACKAGING)
consumentenverpakkingen food en non food – B2B verpakkingen
POINT OF SALE MATERIAAL
vloersticker – poster –  wobbler – toonbank/showcard display – schapstrook
HUISSTIJL (CORPORATE DESIGN)
logo – visitekaartje – briefpapier – website – rollbanner – PPsjabloon

ZZP’er
Tegenwoordig is de ZZP’er nieuws, maar wij zijn er natuurlijk altijd geweest. Bedrijven als Lotto en Akzo schakelden mij in voor grote en kleinere projecten. Tussen de grotere design bureaus zette ik mij neer als snelle, flexibele en financiëel interessante freelance grafisch ontwerper. Ondertussen ben ik sinds 1992 zelfstandig grafisch vormgever met een brede ervaring in verpakkingen, point of sale materiaal en huisstijl. Een ZZP’er  is zeer betrokken en loyaal aan de opdrachtgever. Schakelt snel en is flexibel in tijd en uitvoering.

DE VERPAKKINGSINDUSTRIE
Alles heeft een verpakking nodig. De producten in de supermarkt, drogistenketens, het koekje bij de koffie in de horeca, de suiker. Of het fietsachterlicht van het warenhuis of bouwmarkt. Alles heeft een opdruk nodig, een omhulsel, met een bepaalde look & feel, ingrediënten declaraties, voedingswaarden, gebruiksaanwijzingen enz.

Business to business food: Een mooi voorbeeld hiervan is Slow Food Masters. Dit bedrijf levert aan vliegtuigcatering, sandwichindustrie, cateringbedrijven, saladeproducenten en horeca. Tevens te koop bij Sligro.

Zij heeft een nieuw product op de markt gezet, Pulled Pork, getrokken varkensvlees, Pulled Beef, rundvlees en Pulled Chicken, kip. Het vlees wordt ambachtelijk gegaard in een speciale smoker, 10 uur lang met gebruik met specerijen en appelhout zodat het een malse en unieke smaak krijgt. Direct nadat het uit de oven komt wordt het vlees uit elkaar getrokken (pulled) met speciale kammen. Qua huisstijl, dus logo/visitekaartje/briefpapier/brochure was er niets. Het was een relatief nieuw vleesproduct op de markt. De huisstijl met de website en de verpakkingslijn heb ik ontwikkeld. Stickers voor op de kiloverpakkingen, dozen voor de 2 kg verpakkingen, etiketten voor de bijbehorende sauzen en monsterflesjes hiervan. Dit alles in samenwerking met mijn vertrouwde webspecialist, (produkt) fotograaf, drukker en tekstschrijver.

Retail: Columbus Concepts is meer dan 10 jaar een fijne opdrachtgever! Verpakkingen voor oosterse kruidenmixen mag ik ontwerpen en staan te koop onder het merk Asli bij de Xenos. Sauzen, boemboe’s om bv nasi te maken, saté sauzen, wokolie, pikantjes, enz. Tevens heb ik de verpakking van de kruidenspray’s ontworpen onder het label Columbus.

Business to business non-food: Voor The Game Master, uitgever van bordspellen voor consument en bedrijven, ontwerp ik de bedrukking van spelkaarten, doos, spelbord, spelregels, enz. Dit maakt mijn werk zeer afwisselend. Het ene moment ontwerp ik een folder, het andere moment teken ik een logo na wat ooit in Word is gemaakt (maar niet geschikt is voor reproduktie) om vervolgens een nieuw spelbord grafisch op te zetten!

Business to business food: Cruncheese kaassnack – internationale foodmarkt. Van 100% Gouda kaas. Door-ontwikkeling van reeds bestaand design naar blockbottom zak, label, sticker en promobox.

Business to business: Navy Island Rum Company. Deze rum producent wordt op het moment van dit schrijven geïntroduceerd op de engelse, duitse en frans markt. Het ontwerp van het etiket vertelt het verhaal van het eiland, wat met een pokerspel gewonnen is door Errol Flynn. De basis is gevormd door getekende elementen vervaardigd door een illustrator, waarna mijn grafische ‘touch’ qua kleuren, logo, typografie en layout het design afmaakt. Een Spicy variant ligt op stapel.

CORPORATE DESIGN

Care2Care is een regionale arbeidsmarktorganisatie opgericht voor en door zorg- en welzijnsorganisaties in het werkgebied Midden-Holland en Holland Rijnland. De reeds bestaande huisstijl vormt telkens de basis voor verschillende grafische uitingen zowel print als online.

Paardekooper-Hulst light & terrace design in het Arsenaal – Naarden Vesting, is al 13 jaar mijn opdrachtgever. Het ene moment ontwerp ik een kortingsactie in de vorm van een vierkante roze kaart of een voorjaarskrant met de nieuwste terrasmeubelen uit Spanje en Italië of moet de website vernieuwd worden.

Troostwijk Taxaties is ook een oud gediende. Meer dan 10 jaar ontwerp ik uiteenlopende opdrachten voor deze trouwe opdrachtgever. Telkens weer iets anders bedenken in deze zelfde lijn blijft altijd een creatieve, leuke, uitdaging. Van brochure, productsheet, uitnodiging tot mailbanner.

The Waxing Company. De enige waxing store voor pijnloos Braziliaans ontharen met 4 vestigingen. De huisstijl bestaande uit visitekaartjes, menukaart, cadeaubon en website wordt ondersteund door drie getekende dames vervaardigd door een illustrator.

Voor Rekenmeesters heb ik de huisstijl gerestyled ,mooie mailings en brochure verzorgd. In een nieuwe vorm werk ik nu nog steeds voor dezelfde directeur, nu voor Finance Factor, (recruitment van financiële interim professionals). Een krachtige, nieuwe huisstijl met een sterk beeld toont de nieuwe wereld van het ‘nieuwe werken’.

Daarnaast ontwikkel ik diverse grafische uitingen voor kleinere bedrijven die komen en gaan. Dat kan alleen een logo zijn of een complete huisstijl (corporate design) compleet met rollbanner en PowerPoint template in dezelfde stijl. Tevens ondersteun ik ontwerpburo’s daar waar nodig, soms op locatie, soms op afstand.

WEBDESIGN (ONLINE MARKETING/SEO), (PRODUCT-) FOTOGRAFIE, DRUKWERK, ZAKELIJKE TEKST
Met mijn professionele netwerk van specialisten als webdesigner, drukker, fotograaf en tekstschrijver kan ik een volledig traject verzorgen van concept tot eindproduct. Ook zij zijn ZZP’ers en samen bundelen wij onze expertise om zo tot een succesvol resultaat te komen.

VERLEDEN
Na twee jaar reclameburo kwam ik in 1988 terrecht bij Millford van den Berg Design in Wassenaar. Een packaging designbureau met vele grote opdrachtgevers als Campina en General Biscuits. Hier heb ik mijn kennis opgedaan op het gebied van de grafische vormgeving van verpakkingen en huisstijlen. Begonnen aan de tekentafel en Rotring-pen. Logo’s tekenen met de hand, zetwerk uitrekenen , En vervolmaken m.b.h.v. de wascoater en donkere kamer. De studio was een gezellige drukke wirwar van bedrijvigheid.

Later kwam de Mac en na zes jaar verkoos ik om parttime bij een klein verpakkingsburo in Amsterdam te werken waar ik vier jaar aan verschillende verpakkingsontwerpen heb gewerkt zoals een Katja drop verpakking en in de laatste jaren farmaceutische verpakkingen van een multinational. Tegelijkertijd begon ik als freelancer op lokatie te werken en begon ik met mijn eerste eigen opdrachtgevers vanuit huis te werken met de aanschaf van een Mac. Ondertussen ben alweer met de zesde Mac in de weer en werk ik in een monumentaal pand (voormalige tabaksfabriek) in Waddinxveen.

Zo heb ik mijzelf ontwikkeld in het ontwerpen van allerlei uitingen. Zoals een grafisch ontwerp van de belettering van een 11 meter lange vrachtwagen, een factsheet voor zakelijke waarde-bepalingen, een website voor een accountantskantoor,  internet-advertenties, een volledige huisstijl van een executive search organisatie, een sleeve voor een chilisaus fles, een poster (campagne huid-kanker) voor het KWF, of het ontwerpen van een gezelschapsspel.

Zo heb ik samen met een collega voor haar opdrachtgever de Lotto gewerkt. Wij waren toen nog in de beginfase van ons zelfstandig bestaan. Avonden, weekenden werkten we door aan het Lotto Lot, een Olympisch Lot, en Krasloten.

Trots ben ik op feit dat ik zes jaar voor Akzo Nobel gewerkt heb. Met veel plezier mocht ik diverse Point of Sale materiaal ontwerpen voor het merk Couleur Locale. Je moet dan denken aan foldermateriaal, kleurenwaaiers voor het mengen van verfkleuren, mailings aan de winkeliers, posters, displays, brochures, enz. Promotie materiaal op de winkelvloer dus.

Daarnaast heb ik heel veel huisstijlen, brochures en nieuwsbrieven gemaakt voor de IT Business Group, die zich ontpopte in meerdere bedrijven. Dit bedrijf was mijn eerste grote klant!

Contact

Brenda Smeele
Grafische Vormgeving
Noordkade 64
(gebouw B)
2741 EZ Waddinxveen

tel: 06 524 20 663 | e-mail

Facebook